Verticalele Yep!
Descoperă toate activitățile Yep!Moldova
Verticale
Next Creative Industries

Economia creativă este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă evoluţie din lume. Cu o valoare globală estimată la 4,3 trilioane de dolari pe an. Industriile creative creează locuri de muncă și venituri, promovează inovația și contribuie la bunăstarea societății în ansamblu. Aceasta generează venituri anuale în valoare de 2,250 de miliarde de dolari și milioane de locuri de muncă în întreaga lume, angajând mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani decât orice alt sector.


În Moldova industria Creativă este reprezentată de peste 2200 de entități, are peste 9000 de angajați, întrunește cca 2500 de liber profesioniști și generează în jur de 174 milioane de lei venituri, anual.


În 2021 au fost lansate 3 specialități noi la universitățile din capitală care vor genera primii profesioniști cu diplomă universitară în domeniile: game design, animație și multimedia.

Creative Accelerator – locul unde ideile cresc și încep să aducă bani
Creative Accelerator este creat după modelul incubatoarelor de afaceri. Aici conectăm oamenii cu idei faine (creatori și artiști) cu antreprenori ce au în spate experiențe de succes în industriile creative.

Durata programului este de 6 luni. În acest innterval participanții beneficiază de instruire, mentorat, inspirație și motivație și timp pentru a începe lucrul la propria idee.

Cine se poate înregistra?

  • Creatori și artiști cu branduri noi și în fază de creștere (ex.: editare de carte, producere muzicală, fotografie, design, packaging, artă digitală etc.)

  • Branduri/companii de creație și antreprenori pregătiți să-și extindă produsele cu un potențial mare de creștere (ex.: jocuri, animație, filme, galerii de artă, expoziții, fotografie, design, packaging etc.)

  • Startup-uri din domeniul Createch
Verticale
Women Empowerment

Din totalul antreprenorilor din Republica Moldova, 66,1% sunt bărbați și doar 33,9% sunt femei. Din aceștia, proprietari bărbați sunt 64,8%, coproprietari - 74,4%, manageri - 62,9%, proprietare femei sunt 35,2%, coproprietare - 25,6%, managere - 37,1%


Noi credem că a venit timpul să îmbunătățim statisticile și să încurajăm femeile să-și dezvolte pasiunile și să le crească în afaceri. Încurajăm toate startup-urile feminine! Inclusiv afaceri din zone rurale și cele ale femeilor din Ucraina, temporar stabilite în Moldova.

Ellevator Women startup
Accelerator, ed. 1
Scopul principal al proiectului este de a ajuta femeile și tinerele din Moldova și Ucraina să:
- sporească rezistența afacerii în situații de criză
- conducă afacerea la o transformare economică și socială mai mare
- dezvolte noi competențe și să-și îmbunătățească capacitățile de business

Cum e structurat programul? În 3 etape:

1. Pre Accelerare
Începem cu un eveniment de bun venit urmat de lecții online și workshopuri practivr, în care vei lucra la dezvoltarea ideii de afacere sau a noului proiect de startup.

2. Pitch și selectare a echipelor
După pregătire, mentorat și lucru intens la idee, echipele își prezintă proiectele în fața juriului. Ideile câștigătoare merg în etapa următoare - Accelerare - pentru punerea proiectului în aplicare.

3. Accelerare
Fiecare echipă câștigătoare beneficiază de ateliere (bootcamps) și sesiuni de mentorat pe dezvoltarea produsului și penetrarea lui pe piață.

Verticale
Youth Entrepreneurs

Care este vârsta optimă pentru a încuraja copiii să-și pună bazele propriei mici afaceri, cum ar fi vânzarea limonadei în parc, a lucrurilor handmade confecționate, servicii de babysitting, de închiriere ospătari, organizare de evenimente, atelier de creație?


Noi zicem cu cât mai devreme cu atât mai bine. La orice vârstă putem transmite valori și principii de bază despre cum să-și stabilească obiective financiare, să pună bani deoparte pentru scopuri importante, să achite de sine stătător anumite lucruri, să gestioneze eficient resursele pentru a dezvolta un plan de afaceri, să negocieze și să se autodescopere pentru a deveni mai organizați, calculați și încrezători în sine.

Școală de antreprenoriat - Startup 101
Startup 101 este o școală de antreprenoriat GRATUITĂ pentru toți elevii cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani, care se desfășoară timp de 5 zile, online.

Startup 101 oferă tinerilor din Republica Moldova posibilitatea de a dobândi cunoștințe antreprenoriale esențiale, astfel încât aceștia să poată transforma ideile în realitate și să își dezvolte abilitățile de gestionare a afacerilor.

În cele 5 zile, îți vom povesti despre:
  • Ce profesii nu vor mai exista în viitor?
  • Cum să dezvolți idei care să-ți aducă bani?
  • Care sunt primii pași de realizare a unei idei?
  • Design Thinking – de unde vin ideile?
  • Marketing și analiza pieței
  • Management și leadership
  • Public speaking – cum faci o prezentare care să atragă și să convingă?
Verticale
Education & Democracy

Cum ar putea tehnologiile să schimbe sistemul educațional? Să facă învățarea mai eficientă, mai incluzivă sau mai atractivă?

Yep!Moldova împreună cu Garage48, cel mai mare organizator de hackathoane din Europa, și-au unit forțele pentru a crea EdTech Bootcamp Moldova, eveniment care are menirea să transforme peisajul educațional din Republica Moldova.

Vârsta participanților: 18+
Durata programului: 5 zile
Format: online + offline

Scopul principal al evenimentului este să adune oameni care vor să facă o schimbare. Acesta poate fi la nivelul unei clase, unei școli, unui oraș sau a unui minister. Nu există limite minime și maxime. Nu există reguli (decât cele ale bunului simț). Și nu se impun direcții, decât domeniul educației. Deci ne așteptăm la cele mai diverse pitch-uri, prototipuri, poate o foaie A4 cu inteligență artificială, poate o metodă de a studia cosmosul fără a merge acolo, poate o aplicație prin care profesorul de la Bălți să învețe de la elevul din Cahul (și să fie evaluat de un robot din China).
Verticale
Digitalizare

Web3, Blockchain, inteligența artificială, descentralizarea, criptomonedele, antreprenoriatul de ultimă oră și NFT-urile au început să genereze un interes tot mai mare la nivel mondial. Această curiozitate a fost amplificată de dorința oamenilor de a trece la o versiune mai descentralizată a internetului. Conceptul fundamental al Web 3.0 se bazează pe ideea că Internetul ar trebui să aparțină comunităților de creatori, companiilor și persoanelor fizice, mai degrabă decât unor grupuri de interese.


Sloganul Moldovei „Țară mică cu inimă mare” – care definește cultura sa orientată spre comunități și spiritul deschis, în combinație cu o industrie IT puternică și inovatoare, o plasează într-o poziție perfectă pentru a deveni potențial lider în comunitatea Web3 și inovația bazată pe creativitate.

Comenzile online, evidența clienților în sisteme electronice, crearea website-urilor pentru o interacțiune mai bună cu clienții – toate acestea sunt posibile prin programul de transformare digitală a IMM-urilor „Marea digitalizare”, aprobat de Guvernul RM pentru a susține afacerile să devină mai eficiente și profitabile.

Programul dedicat digitalizării afacerilor cu durata de 6 luni a oferit până acum suport financiar în valoare de 500 000 dolari SUA, mentorat și instruire pentru 100+ afaceri mici și mijlocii din Moldova.

Pentru cine este „Marea digitalizare”?
Întreprinderi care doresc să-și îmbunătățească eficiența, productivitatea și rentabilitatea pentru a deveni mai competitive, să-și îmbunătățească procesele și relația cu clienții, dar și să-și crească veniturile datorită digitalizării.

© 2024 yep!moldova
Despre noi
  • Yep!Moldova
  • Istorii de succes
  • Verticale
  • Programe
Contacte
  • Donatori
  • Parteneri
  • Voluntari
Altele
  • Noutăți
  • E-Shop